Meny
 
hudpleie for glødende hud

7 steg til en glødende høsthud

Det er viktig å bevare en sunn hudrutine, også om høsten. Sandra hos Prakt Velvære gir deg tipsene du trenger for at huden skal skinne.

 

Når det blir kaldere i været og vi pakker oss inn i gode, varme klær, må vi også huske på å pakke inn huden. Investér i gode produkter som er tilpasset din hudtype og sesongen. 

 

1. Rens

Iløpet av en dag blir huden utsatt for mye forurensing, så det er lurt å rense den godt hver kveld. Har huden vært gjennom en dag med sminke og forurensing, må man gjerne rense huden to ganger for å få alt bort.

 

Om natten vil huden rense seg selv og tømme seg for talg og urenheter, så det er lurt å rense godt om morgenen for å fjerne det huden har skilt ut. 

 

Skin Treat

Multi-action face cleanser

fra KICKS 129,-

En oljefri ansiktsrengjøring som effektivt tar bort vannfast makeup samtidig som den styrker hudens fuktbarriere ved hjelp av kollagen.

 

Dr. Schrammek

Super Soft Cleanser

fra Spa & Bodycare 415,- 

En mild og effektiv rens med naturlige ingredienser som forbedrer huden optimalt og etterlater huden herlig frisk og myk. Den er ideell for alle hudtyper, også de mest sensitive.

 

Elixir

Acticlear Foam Cleanser

fra Spa & Bodycare 410,- 

Rens som fjerner døde hudceller og gir en lett eksfoliering. Produktet vil være godt egnet for fet og sensitiv hud, akne/urenheter, fet hud med rosacea/akne rosacea.

 

 

 

 

2. Peeling

Huden produserer nye hudceller hele tiden, og døde hudceller kan ligge på huden ganske lenge hvis vi ikke fjerner de. Mange lag med døde hudceller vil gjøre at du ser grå og vissen ut, og kremer og masker vil ikke klare å trekke inn. Støv og urenheter vil sette seg godt fast innimellom de døde hudcellene, så du ikke får renset ordentlig. Derfor er det lurt å bruke peeling en til tre ganger i uken for å skrubbe bort de døde hudcellene. 

 

 

 

 

Sensai

Silky Peeling Powder

fra VITA 650,-

En hurtigskummende enzympeeling som effektivt og skånsomt fjerner døde hudceller og urenheter. Passer for alle hudtyper.

 

Babor

Cleansing Gentle Peeling

fra Prakt 315,- 

Mild og kremet ansiktspeeling med yoghurtekstrakt og peelingkorn av naturlig cellulose. Fjerner døde hudceller mekanisk og gir en jevnere hudoverflate.

 

Skin Treat

Face Peeling Mask

fra KICKS 149,- 

En eksfolierende ansiktsmaske som renser huden for døde hudceller og gir glød. Har høyt innhold av syrer som øker cellefornyelsen og forynger.

 

 

3. Maske

Etter peeling er huden ren og klar for å motta dyptvirkende produkter, så jeg anbefaler alltid å ta på en ansiktsmaske etterpå. Når du bruker maske etter peeling vil du merke hvor fin glød huden får, og hvor myk og jevn den vil virke. En ansiktsmaske gir det lille ekstra.

 

Det finnes fuktighetsmasker, rensende masker, masker som gir oppstramming og masker som roer ned huden. Noen masker kan man sove med, og da kan man peele om kvelden og la masken virke gjennom natten. 

 

 

 

 

 

The Body Shop

Aloe Sheet Mask

fra The Body Shop 69,-

En maske som tilfører huden rikelig med fukt, og pleier huden på en skånsom måte. Passer også til deg med sensitiv hud. Masken er 100% Vegansk.

 

The Body Shop

Nicaraguan Coffee Intense Awakening Mask

fra The Body Shop 319,-

En ny ansiktsmaske med deilig, oppkvikkende kaffeduft som varmer huden og eksfolierer skånsomt, slik at den gløder like mye som deg! Huden din får rett og slett energiboosten den trenger!

Babor Moisturizing Foam Mask

 fra Prakt 550,-

Moisturizing Foam Mask er en fuktighetsgivende ansiktsmaske med herlig moussetekstur, perfekt for en tørr og fuktighetsfattig hud. Huden blir intensivt fuktet og føles myk og mer elastisk ved berøring.

 

 

4. Serum

Bruk serum under dagkrem eller nattkrem. Et serum er mer konsentrert enn krem, og trekker dypere ned i huden. Det er lurt å bruke serum og krem som står til hverandre og fyller huden sitt behov. La serumet trekke helt inn før du tar på krem. 

 

 

 

 

Korres

Wild Rose 15% Vitamin C Spotless Serum

fra VITA 399,-

Et serum som gir avansert reparasjon av pigmentflekker, lysner og forbedrer misfarging av huden, og jevner ut hudtonen. Serumet tilfører godt med fukt, reparerer fine linjer og motvirker de første aldringstegnene.

 

 

Shiseido

Ultimune Power Infusing Cencentrate

fra VITA 1275,-

Et unikt konsentrat som jobber direkte på hudens eget immunforsvar. En daglig dose med Ultimune være med på å aktivere 'forsvarscellene' i huden din slik at den generelle hudtilstanden din forbedres på alle plan! 

 

Babor 

Ampoule Concentrates Hydra Plus 7 pk

fra Prakt 420,- 

Et serum som tilfører huden intens fuktighet og bekjemper tørrhetslinjer. Huden blir sunnere, friskere og mer hydrert. Ampullene tilbyr den mest konsentrerte formen for eksklusiv pleie og omfatter en rekke høydoserte ingredienser for enhver hudtype.

 

  

5. Øyekrem

Huden rundt øynene er mye tynnere enn ellers i ansiktet, og derfor må man bruke en egen krem. Rundt øynene får man lett tørrhetslinjer som ser ut som rynker, og ved å påføre en god øyekrem vil du se at dette retter seg ut. Noen øyekremer bør man bruke morgen og kveld, enkelte bare om kvelden.

 

 

Remescar

Poser og Mørke Ringer

 fra VITA 405,-

Med Remescar kan du redusere poser og mørke ringer under øynene med en gang, uten inngrep! Kremen egner seg for kvinner 30+ og trenger en quick fix som kan skjule stress og mangel på søvn.

 Avène 

Soothing Eye Countour Cream

fra Boots 210,- 

Kremen tilfører huden maksimalt med fukt og pleiende stoffer uten å være for fet. Beroligende og forfriskende på såre, irriterte og trette partier. Reduserer hevelser og forebygger poser. Forebygger aldring.

Babor 

Sensational Eyes Anti-Wrinkle Eye Fluid

fra Prakt 660,- 

Formulering mot tørr hud og rynker rundt øynene. Med aktive ingredienser som stimulerer hudens egenproduksjon av hyaluronsyre og effektivt demper uttrykksrynker. Tilfører rikelig med fuktighet og glatter ut huden.

 

6. Dagkrem

Påfør dagkrem for at serumet ikke skal fordampe. Mange dagkremer er beskyttende, og inneholder stoffer som gjør det vanskeligere for forurensing å feste seg.

 

 

 

 

 

SENSAI

Absolute Silk Fluid

 fra VITA 1650,-

En frisk og flytende krem som fukter huden. Kremen forvandles gradvis til en silkemyk tekstur, som gjør huden glatt, fast og glødende.

 

 

Dermalogica

Skin Smoothing Cream

fra Prakt 695,- 

Fuktighetskrem med Active HydraMeshTechnology™ som tilfører huden fuktighet i 48 timer, samtidig som den beskytter huden mot forurensning.

 

 

Clinique

Moisture Surge

fra KICKS 335,- 

Ny fuktighetspåfyllende teknologi med aktivert aloevann som faktisk hjelper huden med å skape sin egen interne vannkilde for kontinuerlig fukt. Dette produktet er allergiestet og 100 % parfymefri.

 

7. Solkrem

I tillegg til dagkrem bør man hver dag bruke solfaktor i ansiktet, uansett om det er sol eller ikke vil UV-strålene påvirke huden. Selv om man sitter på et kontor vil UVA-strålene, som gir linjer og aldring, gå gjennom vinduet.

 

 

 

Bioterm

Eau Solaire Hydrante Face Mist

fra KICKS 235,-

Den nye "ta-med-hudpleien", som du enkelt kan ha med i vesken og som er rask å påføre. Den er vannbestandig, kjølende, ikke fet og har en transparent vannaktig konsistens. Produktet gir en unik, frisk og solkysset hud.

 

 

Cliniderm

Light & Mattifying solkrem

fra Vitusapotek 190,- 

En solkrem med mattende effekt og som gir beskyttelse mot solens UVA- og UVB-stråler. Passer perfekt under make-up, trekker raskt inn i huden uten å klebe, og gir huden fuktighet. Solkrem for normal, kombinert og sensitiv hud.

 

Rudolph

Care Solkrem

fra VITA 320,- 

En solkrem med lett konsistens som ikke hvitter, fetter eller klistrer seg. Solkremen beskytter mot UVA og UVB filtre. Forebygger aldring med antioksidanter fra havtorn og er cellefornyende med eple-ekstrakt. 

 

Sist endret - 21 oktober 2019