Meny
 

KICKS gir deg høstens beste sminketips

Huden blir gjerne dvass utover høsten, men med riktig bruk av sminke får du frem gløden.

Legg et godt grunnlag

For å få en fin høstsminke må du først få først en jevn hudtone med primer og foundation.   

 

– Begynn med å legge primer i ansiktet. Det holder på fuktigheten utover dagen. Legg så på foundation. Begynn midt i ansiktet, hvor du gjerne vil ha mest dekke. Da unngår du en stygg foundation-kant på halsen. Rundt nesten er det lurt å legge mindre produkt, da det ofte legger seg i streker og linjer. Langs haken og kjeven, bruk så lite produkt på kosten som mulig for å unngå å lage en foundation-kant, sier Cathrine i KICKS.

 

Skjul mørke og røde områder

Når du er ferdig med foundation er det tid for consealer, som skal lysne og skjule mørke og røde områder. 

 

– Begynn innerst, der du vil ha mest dekke. Gå over og tapp med fingeren etterpå. Det gir varme til produktet slik at det trekker inn mye bedre enn bare med kost. Bruk et settlingpudder i områdene hvor du har tendens til mer fet hud, og hvor du opplever at sminken legger seg mer i linjer og porer. 

 

Les også: 7 steg til en glødende høsthud

 

Fremhev strukturen i ansiktet

Med et godt grunnlag er neste steg å fremheve strukturen i ansiktet med solpudder, blush og highlighter. 

 

– Start med å legge solpudder i toppen av pannen ved hårlinjen og på kinnbeina for å gi mer farge. Legg så på blush, og begynn på toppen av kinnet. Blush skal fremheve kinnene og bidra til å løfte strukturen i ansiktet. Det samme gjelder for highlighter. Når du legger på highlighter er trikset å se til siden hvor lyset treffer i ansiktet, det er også der produktet vil bli synlig. Bruk fingeren slik at du har kontroll. 

 

Lag markerte øyebryn

Øyenbrynene skal være tydelige og markerte i høst. Det blir en stor kontrast til resten av sminken som skal være dus og enkel. 

 

– Begynn med å koste de opp i retningen du vil de skal ligge. Imiter hårstrå med penn, og børst med kosten igjen for å få det til å ligge mer naturlig i brynet. Bruk en bryngele for å holde brynene på plass gjennom dagen.

 

Skap et soft smokey eye

Det er stort fokus på glitter og spennende farger når det gjelder øyenskygge, men det er også trendy med soft smoky eye, som passer til alt og alle. 

 

– Begynn med å legge en brun-oransje basefarge på hele øyeeplet. Begynn ytterst og dra fargen inn i sirkulære bevegelser.  Bruk en mer brunlig tone helt nederst på kanten, i tillegg til at vi tar den med opp i globalen, som er innhuket i øyet. For å få mer dybde går vi inn med mørkere farge nede på vippekanten, i tillegg til at vi drar den med opp i globalen, sier Cathrine. Hun tipser om å avslutte med litt glitter i senteret av øyet. Dette gjør at fargen på øye skal “poppe” mer, og åpner blikket. 

 

Avslutt med røde lepper

Det er veldig trendy med røde lepper i år, og glitter er veldig populært her også. 

 

– Det er gøy å kombinere desse trendene. Start med en leppeprimer for å gi ekstra fukt til leppene. Det bidrar til at leppestiften holder mye bedre. Når leppestift med mye farge lurt å begynne i senter av leppene, og jobbe seg utover, avslutter Cathrine, som syns fresh lepper gir en lekker avslutning på sminken. 

 

Når høstsminken er på plass er håret neste! Vi gir gode tips til å få et glansfullt høsthår og 5 raske hverdagsfrisyrer.

 

Sist endret - 21 oktober 2019