Meny
 

Slik får du glansfullt høsthår

På høsten er ofte tørt og flokete hår en utfordring. Insi Frisør viser hvordan du får tilbake glansen, og hvordan du kan lage perfekte krøller til hverdag og fest.

Tilfør fuktighet

I de kalde høst- og vintermånedene er det mindre luftfuktighet, og håret vil bli tørrere. Det er da viktig å tilføre godt med fuktighet. 

 

– Start med å vaske håret med en sjampo som gir tilbake glans og god fuktighet. Vask alltid håret to ganger. Først for å fjerne smuss og produktrester, deretter for å gi håret en god og grundig vask. Et sunt og friskt hår starter med en sunn og frisk hodebunn, og derfor anbefaler vi å peele hodebunnen hver fjortende dag. Husk også å pleie lengdene med en god hårmaske. Mange er redde for å bruke tunge hårmasker, men vi finner den rette til ditt hår, forteller Hilde ved Insi frisør.

 

Les også: 5 raske hverdagsfrisyrer

 

Skap volum

Typisk nordisk hår er gjerne flatt og livløst, og trenger hjelp for å få volum. 

 

– Bruk gjerne en lotion med godt hold for å tilføre volum fra rot til spiss. Bruk en stor, god rundbørste når du føner for å løfte håret fra røttene for best mulig volum. For ekstra volum på kronen, tupér håret i små seksjoner, anbefaler hun. 

 

Få perfekte krøller

Enten du skal på skole, jobb eller fest er krøller en sikker vinner. Og du trenger ikke krølltang for å få til fantastiske bølger. 

 

– Ha først i en varmebeskyttende krem for å ta vare på kvaliteten i håret før varmebehandling. Ta en passe stor seksjon, sett rettetangen i og vri 360 grader. Dra med en jevn bevegelse fra rot til spiss. Røff opp frisyren med dry shampoo powder. Det er lite som skal til for å få masse hold og volum, sier Hilde, som anbefaler å låse frisyren med en pudderspray med godt hold. Da vil frisyren holde seg fin hele dagen. 

 

Husk at det også er viktig å ta vare på huden i høst!

Sist endret - 21 oktober 2019