Meny
 

Pakkeliste til sydenturen

Her får du hele pakkelisten og 9 geniale tips til ferien i varmere strøk

 

 

9. pakketips til sydenturen  

1. Cardigan til kjølige kvelder!

Selv om det er varmt og deilig i de fleste land sydover kan det alltids bli kjølig noen av kveldene. Pakk derfor med en cardigan eller lett jakke som du kan hive utenpå kveldsantrekket!

 

2. Pensko som man holder ut i

Pensko til nattelivet eller det koselige restaurantbesøket er et must! Men velg gjerne pensko som er behagelig i mange timer. Hva med noen flotte sandaler med kilehæl?

 

3. Gulldetaljer til solbrun hud 

Skal du pakke med deg klokker eller smykker? Gullsmykker passer perfekt til solbrun hud og derfor noe man burde pakke med seg. Til sommerstilen er det fint med flere gullsmykker lag på lag, mange ringer på hver hånd, og gjerne en skjønn ankellenke mot tan hud.

 

4. Forebygg soleksem 

Sliter du med soleksem? Visste du at betakaroten virker for mange forbyggende mot soleksem? For best effekt, ta en tablett hver dag og begynn allerede 1 uke før du reiser til de varme strøk!

 

5. Få langvarig brunfarge med høy faktor

Velg en solkrem med høy solfaktor - ikke under faktor 30, og helst faktor 50. Selv om det tar litt lengre tid, blir man like brun og beskytter samtidig mot de farlige UV-strålene som forårsaker tidlig aldring og hudkreft. Tenk på det som en investering!

 

6. Beskytt også håret

Mange av oss er opptatt av å beskytte huden fra sol, men så glemmer vi at håret også blir skadet av solen - da spesielt når vi ligger langflat på stranden i solsteken. Ta derfor med sjampo, balsam eller andre hårprodukter som beskytter mot UV-stråler.

 

7. Velg en naturlig sminkelook

Få frem den naturlige skjønnheten med en naturlig sminkelook. Se hvordan du får sminkelooken her! Kjøp gjerne inn en brunere foundation dersom du vet at du raskt får farge eller blir veldig tan.

 

8. Blotting paper - en lur liten sak!

Opplever du at huden blir ekstra oljete, blank eller svett når du reiser sørover? Da kan blotting paper være lurt å ha med i vesken. Blotting paper fjerner overflødige oljer og blankhet uten å ødelegge sminken. Perfekt til kveldene du skal ut på byn!

 

9. Hold huden fuktig

Når det er varmt føles gjerne huden mindre tørr enn den egentlig er. huden blir lett dehydrert og får mangel på fukt. Det er derfor lurt å smøre seg med ansiktskrem og bodylotion før man tar på solkrem. Etter man har vært i solen hele dagen er det viktig å smøre seg med aftersun. For å gjøre huden klar for soling dagen etter smør deg med en god nattkrem før du legger deg. Er du ute for uhellet å bli solbrent, smør deg med lindrende aloe vera.  

 

 

Sist endret - 08 august 2019