Meny
 

7 tips til en lun og koselig balkong!

sommer, trend, interiør, summer classics, Supoer Solitaire

Har du en balkong, men bruker den lite på grunn av varierende vær i sommer? Her får du 7 tips til hvordan du kan gjøre balkongen perfekt til både varme og kjølige dager.

1) Hold varmen på balkongen

 

Inspirasjonsbilde: Glass Thomsen

 

Her i byen er været ofte varierende om sommeren, og da frister det ofte lite å gå ut på balkongen. Hva da med å gjøre det varmt og koselig. Tenderflame er lykter eller frittstående peiser som skaper lun og koselig stemning, samtidig som den ikke avgir sot og lukt. 

 


 

 

2) Dra kobber-stilen med ut

Forgylte farger og kobber har vært på interiørfronten en god stund. Ta det med ut på balkongen i form av potter, lykter, lysholder med mer. Eller hva med å ta en afternoon tea på balkongen med dette nydelig tekopp-settet?

 

Fra Blomsterforum: Tekopp-sett 229,- Tørrdekor 900,-

 

 

3) Gjør det koselig med pledd

Et pledd gjør seg godt på balkongen, det både ser bra ut og varmer godt. Velg gjerne et i 100% ull for ekstra varme. Husk å ha ekstra pledd tilgjengelig for gjester på balkongen.

 

 

Pledd fra KID Interiør 199,-

 

 

4) Potter og planter

 Dra sommeren inn på balkongen med potter og planter. Velg potter og vaser i forskjellige høyder og fasonger. OG velg gjerne en frisk sommerfarge som gult.

 

Fra Glass Thomsen: Cooee stor vase 595,- Cooee liten vase 235,- Cooee pastill-vase 295,


Grønne planter er både trendy og gir en følelse av å sitte gjemt inne i sin egen lille hage. Velg planter som tåler å stå ute, gjerne kunstige planter, slik at du slipper å stelle med dem.
 
Tuk plante (kunstig) fra KID Interiør 549,90 

 

 

5) Lys opp balkongen 

Kombiner potter, blomster og planter med lys på balkongen for den ultimate stemningen på kvelden.

 

Inspirasjonsbilde

 

 

Levende lys og lykter gir alltid en god stemning. Pynt opp med flere størrelser og varianter for å skape dynamikk og forskjellige lys. 

 

Fra Blomsterforum: Potte med ansikt 269,90 Lene Bjerre kubbelys høy 140,-  Lene Bjerre kubbelys lav 95,- Kunstig Phalaenopsis 198,- Kunstig Hortensia 179,-


Lyslenker skaper en ekstra romantisk og koselig stemning - rett og slett litt magi! Husk å finne en som er egnet utendørsbruk.


BULB lyslenke fra KID Interiør 199,90

 

 

6) Ingen sommer uten grilling

 

Hva får frem sommerstemningen bedre enn å grille? Imponer gjestene med ordentlig utstyr, deilig krydder og et kanontøft skinnforkle. Har du ikke ansaffet deg en grill ennå? Husk å sjekke hvilken som er tillatt på din balkong - kull-, gass- eller elektrisk.

 

Fra Kitch'n: Syltekrukke 399,- Skjærebrett 329,- Ildfasteformer 289,-/399,- Cemo salt 99,- Global kniv 1199,- forkle 1995,-

 

Grill smakrike og fargerike grønnsaker. Da får du et ekstra sommerlig preg på grilltallerknen.

Se hvordan du griller grønnsaker som en proff her!

 

Bilde: Kitch'n 

 

7) Innglasset balkong? Mal veggene

 

Har du innglasset balkong? Hva med å male veggene på balkongen i en lun og fin farge!

 

Fargekart på JOTUN Comfort Grey, Pale Linden & Blushing Peach fra Jernia


 

Her får du 4 store fargetrender fra Jotun LADY Mineral Revive: 

 

1. NATURLIG STEMNING
i en avslappet atmosfære

Ønsker du maling som gir den følelsen bør du velge nyanser av brent fersken og varme, gråbeige toner. "LADY mineral Revive 20047 Blushing peach" passer utmerket til denne stilen. 

 

2. KARAKTER OG DYBDE

fremhever interiørets egenart

Ønsker du denne stilen er det vakre, grønne toner og elegante, grå nyanser du bør velge.
Grønt et ekstremt trendy denne sommeren og passer utmerket sammen med grønne planter, de fleste hagemøbler og annet interiør. Rett og slett en nydelig farge på balkongen. 

 

 

3. VAKRE KONTRASTER

med et personlig uttrykk

Her er det grånyanser og mørke blåtoner som er greien. Fargene harmonerer godt og gir et tidløst og trygt preg. Vil du være litt mer vågal kan man velge en matt sortfarge som kontrastvegg.

 

 

4. PERFEKT BALANSE

med levende rustikk overflate

Ønsker du den perfekte balanse, så bør du gå for livfulle, grønne toner og gylne, beige nøytraler. Kombiner en lys og delikat beigetone med en livlig og frodig grønnfarge.

 

Skal du male selv? Se Jernia sine knallgode tips til maling her!

 

 

 

 

 

 

Sist endret - 08 august 2019