Meny
 

Hudpleierutine: Slik bevarer du huden i sommer

Mange av oss opplever at det er vanskelig å ta godt vare på huden om sommeren, spesielt når været varierer og man i tillegg reiser til varmere strøk med mye sol.

Tips til daglig hudpleierutine: 

1. Rens huden morgen og kveld!

Daglig rens er viktig for å få fjernet gammel makeup, talg, forurensning, svette og døde hudceller.
Rensen vil også klargjøre huden for at serum og fuktighetskrem skal kunne trenge ned i hudlagene, og gi deg maksimalt utbytte av hudpleieproduktene dine. Man kan nesten si at det er bortkastet med en dyr hudkrem om du ikke husker å rense huden din først. Les her om Vitus Apotek sine 6 grunner for å rense huden hver dag!

Vår anbefaling: Oppnå optimalt ren og sunn hud med dobbelrens fra Dermalogica både morgen og kveld!

Dermalogica Precleanse 495,- Dermalogica Special cleansing gel 510,- Dermalogica Daily Superfoliant 795,- fra Prakt 

Dermalogica Precleanse
 Dermalogica Precleans er en dyptrensende olje som løser opp urenheter og makeup fra huden. Dette er en mild olje uten kunstig farge eller duft, som passer til alle hudtyper - til og med fet hud!
BRUK: Start hudpleierutinen med Dermalogica Precleanse: Masser inn i tørr hud og over øyne med tørre hender. Vet hendene og fortsett deretter å massere. Vask av produktet med lunkent vann. 
Dermalogica Special cleansing gel
Dermalogica Special cleansing gel er en såpefri, skummende rensegelé for alle hudtilstander. 
BRUK: Etter bruk av Precleanse, Skum opp en liten mengde Dermalogica Special cleansing gel mellom fuktede hender og påfør en fuktet hud. Skyll med varmt vann

2. Eksfolier huden jevnlig

Eksfoliering fjerner døde og gustne celler som ikke har løsnet fra hudoverflaten. Samtidig stimuleres cellefornyelsen for en frisk og sunn hud. Hyppigheten av bruk kommer an på produktet, men en daglig eksfoliant er flott å ha med i en daglig rutine!

Vår anbefalinger: Dermalogica Daily Superfoliant og Glam glow supertoner er begge gode produkter for å eksfoliere huden, og vi anbafaler en av disse da de kan påføres daglig som en del av hudpleierutinen!

Dermalogica Precleanse 495,- Dermalogica Special cleansing gel 510,- Dermalogica Daily Superfoliant 795,- fra PraktGlamglow supertoner 200ml fra Kicks 355,-  

Dermalogica Daily Superfoliant
Dermalogica Daily Superfoliant er en høyaktiv eksfoliant som fjerner forurensing fra huden og beskytter mot miljøpåvirkning som gir for tidlig hudaldring. 
BRUK: Etter å ha renset huden, vet hendene og ha en ca. halv teskje av produktet i hendene. skum produktet i hendene og massér inn i ansiktet med sirkelbevegelser i ca. 1 minutt. Unngå øynene. Rens produktet bort med vann.

Glam glow supertoner
Glamglow supertoner er en perfekt balansert toner, som umiddelbart vil tone, rense og gjenopplive huden din, for en jevn og strålende finish.
BRUK: Rist flasken for å aktivere toneren, påfør produktet med bomullspad på nyrenset hud.

3. Beskytt huden mot solen

Solen bringer oss glede, danner D-vitamin i kroppen og har en styrkende effekt på immunforsvaret, men det er viktig for huden at man beskytter seg mot UV-stråler. Da forhindrer man både farlig stråling i huden og forhindrer tidlig aldring. Jo høyere faktor, desto mer beskyttelse. Derfor anbefaler vi faktor 50, og minimum faktor 30.

 

 Thalgo Age Defence Sunscreen Cream SPF 50+, 50 ml fra Vannkanten Spa & Bodycare  415,- Cliniderm Sun Face Mattifying Fluide SPF 50+, 40 ml 50 ml fra Vitus Apotek 190,-

 

Thalgo Age Defence Sunscreen Cream 

Thalgo Age Defence Sunscreen Cream er en solkrem som gir meget høy beskyttelse mot solstråler i ansiktet. Denne solkremen føles lett og behagelig på huden og virker ikke klissete og fet. Den beskytter båd emote UVA og UVB-stråler. 

BRUK: Påfør daglig etter rens og eksfoliering for beskyttelse mot solen.

Cliniderm Sun Face Mattifying Fluide

Cliniderm Sun Face Mattifying Fluide er en lett og mattende solkrem for ansikt med meget høy beskyttelse. Uten parfyme. Denne solkremen forhindrer blank hud og etterlater huden matt.

BRUK: Påfør daglig etter rens og eksfoliering for beskyttelse mot solen. Ved soling, før man går ut, hver 3.time i solen.
4. La huden repareres med en god nattkrem

Det er om natten huden reparerer seg selv, og derfor er det viktig med ekstra fukt. Om natten får nemlig huden slappe av og starte reparasjonsprosessen etter dagens påkjenninger.

Thalgo Source Marine Sleeping Cream 50ml fra Vannkanten Spa & Bodycare  650,- Vichy Idealia nattkrem 50 ml fra Vitus Apotek 345,-

 

Thalgo Source Marine Sleeping Cream 
Thalgo Source Marine Sleeping Cream får frem en frisk og uthvilt hud til morgenen. Nattkremen gir intensiv fukt over natten.
BRUK: Påfør et tynt lag over ansiktet og halsen hver kveld. Dersom du er ekstra utslitt påfør en mer generøs mengde. La den virke til morgenen uten å vaske av.

Vichy Idealia nattkrem 

Vichy Idéalia nattkrem er en gjenopprettende gelénattkrem som styrker og forbedrer hudens kvalitet om natten. Nattkremen gir huden næring, gjør den myk og avslappet.

BRUK: Påføres på ren og tørr hud i ansiktet og på halsen hver kveld.Påfør kremen med langsomme, masserende bevegelser.

5. Gi huden en ekstra boost med nattmaske!

Ønsker man å gi huden et ekstra boost, er det en stor fordel å bruke en nattmaske et par ganger i uken. Vi anbefaler å bruke en nattmaske da det er om natten huden 

Vår anbefalinger: Både No7 Laboratories CICA-rescue Skin Paste og Ultra-Plumping Hyaluronic Acid Treatment hjelper huden med reperasjonsprosessen om natten.
Ultra-Plumping Hyaluronic Acid Treatment 50 ml fra Kicks 199,- No7 Laboratories CICA-rescue Skin Paste fra Kicks 179,-


No7 Laboratories CICA-rescue Skin Paste 
No7 Laboratories CICA-rescue Skin Paste er en rik nattmaske som styrker og beroliger rød og irritert hud, og er spesielt egnet for sensitiv hud. 
BRUK: Bruk den medfølgende silikonspatelen til å spre et tykt lag produkt over renset ansikt og hals før sengetid. Vent i opptil 5 minutter og massér så den rike hvite kremen inn i huden med varsomme bevegelser. Tørk av eventuelle produktrester og la produktet virke på huden over natten. Brukes 2-3 ganger i uken.

Ultra-Plumping Hyaluronic Acid Treatment
Ultra-Plumping Hyaluronic Acid Treatment er ikke en nattkrem, men en 8-timers gelmaske, som kan erstatte nattkremen. 
BRUK: Erstatt nattkremen med denne gelen, og la den være det siste trinnet i kveldens hudpleierutine. Vaskes av om morgenen. Brukes 1–2 ganger i uken, men kan med fordel brukes flere ganger per uke.
Sist endret - 08 august 2019