Meny
 

37 antrekk til 17.mai

mann i mørkeblå dress og hvit vest gjør seg klar

Nasjonaldagen er en skikkelig festdag så det er bare til å finne frem finstasen. Det finnes mange muligheter for deg som ikke skal ha på bunad og vi gir deg tipsene!

 

Kleskode for Damer: Festdrakt eller pent

Dersom man ikke har bunad, kan damene bruke skjørt, kjole, buksedress eller dress. Her er noen tips til antrekk og stiler 

 

Festdrakt

Det trenger ikke å koste titallstusen å få 17.mai-stemning i antrekket. Nå om dagen finnes det mange rimeligere alternativ til bunad. De er kanskje ikke sydd på tradisjonell måte, med familietradisjon og geografisk tilhørighet, men de ser jammen flotte ut!

 

Festdrakter, sko og flagg fra Coop Obs Vestkanten

 

Blomsterprint

Med blomsterprint kan man ikke slå feil! Her kan du velge i mange farger og fasonger, og antrekket vil gi et feminint og vårlig preg.

 

Antrekk fra venstre til høyre: Emilie, Message, Selected Femme, Vero Moda

 

 

Print i pasteller

Kjoler i pastellfarger med print er både pent og feminint. Her kan du velge mellom lange og semikorte kjoler, og form etter din figur. Blomster, symboler og sommerfugler er flotte print til pasteller!

 

Antrekk fra venstre til høyre: Emilie, Cristel, Emil, Floyd

 

Røff det opp med svart

Røff opp antrekket med svart. Her kan du for eksempel ha en svart kjole eller jumpsuit med print, eller røffer opp antrekket med en kul skinnjakke. Men prøv helst å unngå helsvart - svart er trossalt sorgens farge.

 

Antrekk fra venstre til høyre: Emilie, Shoeshe, EmilMessage

 

Sterke farger

Skill deg fra mengden med en sterk farge. Sterke farger ser spesielt elegant ut i knesie kjoler, lange kjoler eller jumpsuit.

 

Antrekk fra venstre til høyre: Vero Moda, Shoeshe, ShoesheMessage

 

Lyse, duse toner

Lyse, duse farger slår ikke feil på 17.mai - spesielt hvitt som er an av de tre fargene i flagget. De lyse fargene er vakre og elegante og passer fint med en 17.mai-flette.

 

 Antrekk fra venstre til høyre: Lindex, Selected Femme, Cristel, Cristel,

 

Mørkeblått og rosa

Blått er også en av fargene i flagget og blå kjole passer derfor utmerket til denne dagen. En lys rosafarge passer veldig fint sammen med mørk blå eller til og med svart.

 

Antrekk fra venstre til høyre: Emil, Lindex, FloydFloyd

 

Kleskode for menn: Dress

Vi feirer nasjonaldagen for å hedre grunnloven og Norges uavhengighet. Dersom kongehuset hadde sendt ut invitasjon til feiringen, ville det stått kleskode: Dress. Det betyr at menn kan bruke full dress, med eller uten slips eller sløyfe. Fargen bestemmer man selv, da 17.mai her i Bergen feires fra morgen til kveld. Her er noen forslag til stil: 

 

 Safe'an med blått


Antrekk fra vestre til høyre: DressmannHans H.Instinct MenswearSelected Homme

 

Klassisk svart med hvit skjorte


Antrekk fra vestre til høyre: Hans H.Hans H.Instinct MenswearSelected Homme

 

Lyse, duse farger

Antrekk fra vestre til høyre: Selected HommeInstinct MenswearDressmann

 

Ja, vi elsker rødt, hvitt og blått

Vårt kjære flaggs farger setter et sterkt preg på dagen, både i form av sløyfer, små flagg og fløyter. Det er mange som også velger et antrekk i en eller flere av disse fargene. Det er fine farger som går godt sammen og som passer perfekt til dagen. Til et klassisk pent antrekk setter man prikken over i-en når man fester på en fin 17. mai sløyfe. Hvis du skal flette håret kan du for eksempel bruke en silketråd i rødt, hvitt og blått som hårstrikk. 

 

Bonustips til damene

Start dagen med fuktighet og en god primer, slik at sminken holder seg fin gjennom hele dagen. 17. mai er en dag man har lov til å pynte seg skikkelig, men ettersom det er en feiring hvor store deler foregår på dagtid er det noen ting du bør styre unna. Spar den sotete øyenskyggen til en annen dag og gå for mer et naturlig uttrykk i en lysere fargepalett. 

 

 Les mer alt om makeup-artist Sofie sine tricks til en naturlig sminke-look her!

 

 

Bonustips til herrene

Møt opp velstelt og nybarbert. Unngå den ultimate feil som du kanskje har erfart før: Selv om du mener at skjorten er ren, stryk den og heng den likevel klar dagen før. Dersom du plutselig oppdager en uvelkommen flekk rekker du å vaske den, tørke og stryke den. Det er lite som får pulsen til å stige faretruende mye på morgenkvisten enn et planlagt antrekk som plutselig er ikke fungerer.

 

 

 

Husk
- Gnagsårplaster
- Paraply / solbriller
- Back-up antrekk, hvis været slår helt om

 

 

Sist endret - 14 mai 2019