Kake med bringebærmousse og browniebunn

mat kake med bringebærmousse og brownies

Den friske kaken er nydelig å servere som en dessert eller i et bursdagsselskap.

Den litt syrlige bringebærmoussen passer perfekt sammen med browniebunnen. I tillegg har jeg laget en lys sjokoladesaus til.

3 personer | Gluten | 60 min

mat kake med bringebærmousse og brownies
Kake med bringebærmousse og browniebunn av Ida Gran Jansen
mat kake med bringebærmousse og brownies

Browniebunn:

  • 75 g smør
  • 150 g mørk 70% sjokolade
  • 125 g sukker
  • 3 egg
  • 1 klype salt

Bringebærmousse:

  • 5 gelatinplater
  • 400 g frosne bringebær (tint)
  • 75 g sukker
  • 3 dl kald kremfløte

Sjokoladesaus:

  • 2 dl kremfløte
  • 125 g lys kokesjokolade
  • 1 klype salt

Slik gjør du:

Browniebunn:

  1. Kle bunnen og sidene av en 20 cm rund springform med bakepapir.
  2. Forvarm ovnen til 175 grader over/undervarme.
  3. Smelt smøret i en kjele på lav varme og ha i finhakket sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet helt og trekk kjelen av platen.
  4. I samme kjele kan du røre inn sukker.
  5. Pisk inn ett egg av gangen med en håndvisp. Pisk eggene inn uten å piske for mye. Du skal ikke slå for mye luft inn i røren. Pisk så inn salt.
  6. Hell røren i formen og stek kaken i 40-45 minutter eller til den er fast, men ikke overstekt.
  7. Avkjøl.

Bringebærmousse:

  1. Lag bringebærmoussen ved å legg gelatinplatene i en skål med ca. 1 liter kaldt vann. La de ligge der mens du gjør resten.
  2. Varm opp de tinte bringebærene med sukker i en kjele. Bruk en stavmikser til å kjøre bringebærene glatte. Når bringebærene er såpass varme at det nesten koker kan du trekke kjelen av platen.
  3. Skvis vannet ut av gelatinplatene og rør dem inn i de varme bringebærene.
  4. Sil alt over i en en skål, så stenene forsvinner.
  5. Avkjøl til romtemperatur. Det er viktig at bringebærene er helt avkjølt før du rører inn kremen.
  6. Visp den kalde kremfløten til en stiv, men myk krem. Vend kremen inn i bringebærene og hell alt over browniebunnen
  7. Sett kaken i kjøleskapet i 4-6 timer eller natten over så den stivner.
  8. Pynt med friske bringebær.

Sjokoladesaus:

  1. Lag sjokoladesausen ved å varme opp kremfløte til rett under kokepunktet.
  2. Trekk kjelen av platen av hell i finhakket sjokolade. La stå i 1 minutt før du rører alt sammen til en glatt saus. Rør inn litt salt.
  3. Server kaken med sjokoladesaus.

Alle ingredienser finner du hos Obs Vestkanten

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Obs