Kjøleskapsgrøt

Kjøleskapsgrøt

En superrask og enkel rett som passer til alle måltider.

Rør sammen ingrediensene og la alt svelle og godgjøre seg i kjøleskapet over natta. Bland inn det du liker best av frukt, bær, nøtter og frø, og den er klar til frokost dagen etter.

Kjøleskapsgrøt (2 porsjoner):

3 dl havregryn

3 dl melk

1,5 dl naturell eller gresk yoghurt

En klype salt


Forslag til topping:

EPLE, ROSINER OG KANEL

BLÅBÆR OG VALNØTTER

JORDBÆR OG BANAN

APPELSIN, MANDEL OG MYNTE



SLIK GJØR DU DET

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle.

Fordel eventuelt over i porsjonsglass/syltetøyglass

Sett kaldt i kjøleskapet over natten – eller minst 6 timer.

Gjør klar valgfri topping med frukt og bær, nøtter og frø, og legg på grøten før servering.

Tips!

Du kan fint droppe yoghurt hvis du ikke har det tilgjengelig. Bare tilsett litt mer melk. Yoghurt gjør også grøten litt syrlig.

Det ser fint og ut å toppe grøten med frukt og bær, men de kan gjerne røres inn sammen med resten av ingrediensene også. Prøv f.eks. revet eple og kanel i grøten!

*Allergener: Melk, gluten.

Cøliaki? Selv om havre er en glutenfri kornsort kan det være spor av andre kornslag, så velg helst glutenfrie havregryn eller bokhvete.

Laktoseintoleranse? Bruk laktosefri melk og yoghurt.

Melkeallergi? Bruk melke- og yoghurtalternativer av f.eks. havre, kokos, soya, mandel eller ris.