Kjøleskapsgrøt
En superrask og enkel rett som passer til alle måltider.
Rør sammen ingrediensene og la alt svelle og godgjøre seg i kjøleskapet over natta. Bland inn det du liker best av frukt, bær, nøtter og frø, og den er klar til frokost dagen etter.
Kjøleskapsgrøt (2 porsjoner):
3 dl havregryn
3 dl melk
1,5 dl naturell eller gresk yoghurt
En klype salt
Forslag til topping:
EPLE, ROSINER OG KANEL
BLÅBÆR OG VALNØTTER
JORDBÆR OG BANAN
APPELSIN, MANDEL OG MYNTE
SLIK GJØR DU DET
Bland sammen alle ingrediensene i en bolle.
Fordel eventuelt over i porsjonsglass/syltetøyglass
Sett kaldt i kjøleskapet over natten – eller minst 6 timer.
Gjør klar valgfri topping med frukt og bær, nøtter og frø, og legg på grøten før servering.
Tips!
Du kan fint droppe yoghurt hvis du ikke har det tilgjengelig. Bare tilsett litt mer melk. Yoghurt gjør også grøten litt syrlig.
Det ser fint og ut å toppe grøten med frukt og bær, men de kan gjerne røres inn sammen med resten av ingrediensene også. Prøv f.eks. revet eple og kanel i grøten!
*Allergener: Melk, gluten.
Cøliaki? Selv om havre er en glutenfri kornsort kan det være spor av andre kornslag, så velg helst glutenfrie havregryn eller bokhvete.
Laktoseintoleranse? Bruk laktosefri melk og yoghurt.
Melkeallergi? Bruk melke- og yoghurtalternativer av f.eks. havre, kokos, soya, mandel eller ris.
I samarbeid med Smaksverkstedet